фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия  79 процента от пълнолетните жители на

...
фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия  79 процента от пълнолетните жители на
Коментари Харесай

Малта ще допуска на своя територия само хора, ваксинирани срещу COVID-19

фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия
 

79 % от пълнолетните поданици на Малта са  изцяло имунизирани .

Мярката ще влезе в действие в сряда, разгласи министърът на опазването на здравето Крис Фърн, представен от Ройтерс.

„ Ние ще сме първата страна от  Европейски Съюз , която ще направи това, само че би трябвало да защитим нашето общество “, заключи малтийският здравен министър на конференция.

Сега  туристи  могат да вървят в Малта, в случай че са имунизирани срещу COVID-19 или показват отрицателен  PCR тест  за новия ковид, който предизвиква това инфекциозно заболяване.

Малката островна страна в Средиземно море изисква към този миг наложителна имунизация единствено от английските туристи поради всеобщото разпространяване на  варианта Делта  в страната им, отбелязва Ройтерс и flashnews.bg.

Броят на новите случаи на ковид в Малта се удвоява всеки ден от понеделник насам. Няколко дни през юни в страната не бе регистриран нито един новозаразен, само че през днешния ден броят им е 96.

Фърн обърна внимание, че  ръстът на новите случаи  е обвързван най-много с задгранични туристи, които са показали негативен Пи Си Ар тест, само че не са били имунизирани.

В страната с население от към половин милион души от началото на пандемията са регистрирани близо 31 хиляди случая на ковид. 420 индивида са умряли.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР